HOKKAIDO POLIEVKA
Hokkaido tekvica. Stavím sa, že väčšina ju pozná. Sýto oranžová tekvica, ktorá sa pečie alebo sa z nej robia rôzne omáčky alebo polievky. Táto sýto oranžová farba nám hovorí o tom, že obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho obsahuje množstvo vitamínov A, draslík, luteín a zeaxaín, ktoré sú dobré na naše oči. Vápnik, fosfor, železo, horčík a vláknina sú zasa dobré pre naše trávenie. Hokkaido taktiež znižuje krvný tlak a je vhodná pre diabetikov.
Ingrediencie:
1 hokkaido tekvica
0,5l vody
Lúpané tekvicové jadierka
Tekvicový olej
Čierne korenie a soľ (na dochutenie)
Príprava:
Do hrnca dáme vodu, ktorú privedieme do varu. Zatiaľ tekvicu poriadne umyjeme a rozkrojíme na polovicu. Jadierka vydlabeme a vyhodíme. Tieto 2 polovice nakrájame na menšie kúsky, ktoré potom dáme do hrnca s vodou. Tekvicu vo vode varíme približne hodinu, kým nezmäkne. Potom pomocou ponorného mixéra rozmixujeme tekvicu s vodou, kým nevznikne krémová forma polievky a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec si túto úžasnú polievku dochutíme s čiernym korením, soľou, opraženými tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom.
Love, Lulu