Jesenné tekvicové rizoto

Jesennné tekvicové rizoto, mi napadlo spontánne po tom, čo sa už asi týždeň nič nedialo so štvrťkou hokkaido tekvice. Pôvodne som chcela urobiť tekvicový koláč, ale akosi som sa k tomu nemala. Napokon mi napadlo niečo takéto…

 

Ingrediencie:

  • štvrťka alebo polovica hokkaido tekvice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menší zemiak
  • šálka ryže (guľatozrnnej)
  • ryžové mlieko
  • olivový olej
  • umeocot/citron
  • soľ, čierne korenie

 

Postup:

Ako prvé som nakrájala tekvicu na menšie kúsky z čoho som polku dala na plech a polku do panvice. Na plech som k tekvici pridala 2 strúčiky cesnaku a pokrájaný zemiak. Pokvapkala som to olivovým olejom, pridala som čierne korenie a soľ a dala som to piecť na 20 minút na 160 stupňov. Zatiaľ som opražila na panvici s olivovým olejom tekvicu, tak, aby bola mäkká, potom som k nej pridala ryžu, ktorú som tiež chvíľu pražila a pridala som vodu, tak, ako sa klasicky pripravuje ryža.

Po 20 minútach, keď bola tekvica s cesnakom a zemiakom hotová, tak som ich vložila do mixéru, kde som pridala cca šálku ryžového mlieka, trochu umeoctu a rozmixovala som to.

Do hotovej ryže som pridala túto rozmixovanú zmes, ktorú som poriadne premiešala a ešte chvíľu povarila.

Toto jesenné rizoto skvele dochutí tekvicový olej!

 

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *