· Reading Time: 2 minutes

Jesennné tekvicové rizoto, mi napadlo spontánne po tom, čo sa už asi týždeň nič nedialo so štvrťkou hokkaido tekvice. Pôvodne som chcela urobiť tekvicový koláč, ale akosi som sa k tomu nemala. Napokon mi napadlo niečo takéto…

 

Ingrediencie:

  • štvrťka alebo polovica hokkaido tekvice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menší zemiak
  • šálka ryže (guľatozrnnej)
  • ryžové mlieko
  • olivový olej
  • umeocot/citron
  • soľ, čierne korenie

 

Postup:

Ako prvé som nakrájala tekvicu na menšie kúsky z čoho som polku dala na plech a polku do panvice. Na plech som k tekvici pridala 2 strúčiky cesnaku a pokrájaný zemiak. Pokvapkala som to olivovým olejom, pridala som čierne korenie a soľ a dala som to piecť na 20 minút na 160 stupňov. Zatiaľ som opražila na panvici s olivovým olejom tekvicu, tak, aby bola mäkká, potom som k nej pridala ryžu, ktorú som tiež chvíľu pražila a pridala som vodu, tak, ako sa klasicky pripravuje ryža.

Po 20 minútach, keď bola tekvica s cesnakom a zemiakom hotová, tak som ich vložila do mixéru, kde som pridala cca šálku ryžového mlieka, trochu umeoctu a rozmixovala som to.

Do hotovej ryže som pridala túto rozmixovanú zmes, ktorú som poriadne premiešala a ešte chvíľu povarila.

Toto jesenné rizoto skvele dochutí tekvicový olej!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *