Vaulting MSR 2017

· Reading Time: 1 minute

Avokádové raňajky

· Reading Time: 1 minute

INGREDIENCIE:

  • Pečivo
  • Avokádo
  • Sušené rajčiny
  • 1 strúčik cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie

 

PRÍPRAVA:

Avokádo rozkrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a porežeme ho na kocky, aby sa ľahšie vybralo zo šupky. Dáme ho do misky, do ktorej pridáme aj sušené rajčiny, roztlačený strúčik cesnaku a trochu olivového oleja. Nakoniec túto pomazánku dochutíme soľou a čiernym korením a poriadne spolu pomiešame.

HOMEMADE Burger

· Reading Time: 1 minute

INGREDIENCIE:

  • Pečivo, vhodné na burger (ja som použila celozrnné žemle)
  • Kúsky bravčového/hovädzieho/hydinového mäsa (ja som mala hydinu)
  • Zelenina (reďkovka, cibuľa, ľadový šalát, rajčiny)
  • Dressing (BBQ, Dressing na burgre)

 

PRÍPRAVA:

Kúsky mäsa najprv jednoducho upečieme a necháme si ich na neskôr. Do trúby si zatiaľ dáme na cca 5 minút rozkrojené pečivo, aby bolo chrumkavé.  Po vybratí pečiva z trúby si  na dolnú časť pečiva dáme dressing (podľa ľubovoľného výberu), upečené mäso alebo malé kúsky mäsa a na to dáme pokrájanú zeleninu. Môžeme ju použiť buď čerstvú alebo mierne podusenú na panvici. Navrch položíme vrchnú časť pečiva a do stredu zapichneme špajdľu, aby burger držal pokope.

 

Poďme spolu cvičiť…

· Reading Time: 2 minutes

 

Ako vznikol tento nápad ?!

Zlenivela som. Ako sa začala karanténa, tak som mala v sebe motiváciu ešte cvičiť. Cvičila som aktívne už 3. mesiac skoro každý deň. Snažila som sa, aby som si každý deň pripravila pre seba niečo nové a prekonala sa, no moja lenivosť nado mnou žiaľ zvíťazila.

Je takmer skoro koniec mája a uvedomila som si, že by som už naozaj s tým niečo mala robiť. Premýšľala som, ako sa znovu prinútiť cvičiť, keďže milujem pohyb, milujem šport, milujem mať svaly. Milujem to, ale už nemám motiváciu. Niekoľko rokov som cvičila, pretože ma to bavilo, napĺňalo, ale zároveň to bola moja povinnosť. Zažila som svoju najlepšiu formu, keď som mala 19 rokov. Mala som rôzne tréningy 2-3x do dňa. Bavilo ma to, napĺňalo, zamestnávalo mi to hlavu a môj časový harmonogram. Keď som prestala cvičiť voltíž, tak som si chcela oddýchnuť. Bolo to aj kvôli zraneniam, ktoré potrebovali kľudový režim niekedy už veľmi, veľmi dávno, ale bolo to, aj, preto, že celkovo moje telo potrebovalo oddych a zregenerovať sa. Po tomto sa ťažko začne cvičiť späť, teda aspoň pre mňa. Vždy mi to vydrží tak pár mesiacov. No prišla som na niečo, čo by ma mohlo nejako udržať pri cvičení dlhšie, a to tak, že každý deň si niečo z môjho dňa natočím a potom z toho spravím video “1st week, 2nd week” a tak ďalej. Uvidím aspoň môj posun vpred a zároveň sem môžem dať nejaké typy, ktoré som sa za tie roky naučila od rôznych trénerov alebo aj sama.

Každý deň niečo…

Nezáleží od toho či to bude posilovanie s činkami, s vlastným telom, beh, yoga alebo dlhá chôdza. Dôležité je, že vykonáme nejakú aktivitu, ktorá nám pomôže. Ja som už začala. Presne včera 19.5. 2020. Bola som na prechádzke so psom 3,5 hodiny. Prešla som asi minimálne 8 km. Aktuálne mám miernu svalovku na nohách. Dôležité je si na to navyknúť a neprestať…

Love, Lulu

Tuna pasta

· Reading Time: 1 minute

Ingrediencie:

  • Cestoviny
  • Tuniak v olivovom oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Vetvička čerstvého rozmarínu
  • Čierne korenie a soľ

 

Postup:

Ako prvé som dala variť cestoviny, kedže to vždy najdlhšie trvá. Nakrájala som si cesnak, ktorý som dala orestovať na panvicu s trochou olivového oleja. Približne po 3 – 5 minútach som k cesnaku pridala rozmarín. Medzi tým sa mi cestoviny uvarili, tak som ich scedila a k cesnaku s rozmarínom som pridala tuňiaka. Chvíľu som ho nechala povariť a následne som k tomu pridala cestoviny, ktoré som ešte dochutila čiernym korením a soľou.

Rýchly, ľahký obed/večera, ktorý zasýti a je chutný

 

Love, Lulu

Apríl

· Reading Time: 2 minutes

Apríl, máme tu 4. kalendárny mesiac. Bol to mesiac, ktorý sa začal preslávenými 1. aprílovými žartami „bláznov“ a taktiež sme mali aj Veľkú noc.

 

Ak apríl pekný , máj bude ružový.

Ja som apríl prežila karanténne. Zažila som viac pekných dní, za ktoré som nesmierne vďačná, ale taktiež som mala aj smutné dni. Veľa času som bola v prírode, kde mi je v poslednom čase najlepšie. Apríl 2020 si pre nás prichystal krásne, jarné až letné počasie, a tak som vstrebávala veľa vitamínu D na slnku. Tento mesiac mal pre mňa prichystaných veľa životných zmien v mojom osobnom živote a taktiež veľa nápadov, ktoré som začala realizovať.


Dúfam, že si každý z Vás užil slnečný apríl naplno, aj keď situácia vo svete nie je priaznivá. Verím, že máj bude ešte slnečnejší a celá pandémia sa zlepší.

Je-li zelený čtvrtek bílý , tak je léto teplé.

Love, Lulu

Zelené pesto na cestoviny

· Reading Time: 1 minute

Avokádovo – bazálkové pesto

 

Avokádo sa považuje za jednu z najzdravších surovín na svete. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a K. Taktiež obsahuje aj minerály ako vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor a sodík. Avokádom denne prijmeme 14% dennej odporúčanej dávky draslíka. Chráni nás pred srdcovocievnymi ochoreniami, rakovinou a spomaľuje starnutie.

 

Ingrediencie na zelené pesto:

2 avokáda

2 veľké hrste rukoly 50g (ja dávam celé balenie čo je cca 100 – 150g a vôbec to nevadí)

1 veľkú hrsť čerstvej bazalky 30g

3 strúčiky cesnaku alebo hrsť listov medvedieho cesnaku

4PL vody

4PL olivového oleja

Šťavu z ½ citrona alebo 1PL umeoctu

 

Postup:

Všetky tieto ingrediencie spolu dobre rozmixujeme na vysokých otáčkach kým nevznikne zelené pesto.

 

 

Ingrediencie:

250g cestovín (podľa uváženia, kľudne sa môže použiť aj viac cestovín a na druhu nezáleží)

Upečené kúsky kuracieho mäsa alebo ryby (nezáleží na tom aká ryba)

Upečená zelenina (cuketa, hrášok, brokolica)

 

Postup:

Uvaríme cestoviny, mäso a zeleninu a všetko spolu zmiešame. Môžeme k tomu pridať aj opražené para orechy alebo píniové orechy. Cestoviny podávame spolu s pestom a môžu sa dochutiť kľudne aj so sušenými rajčinami.

 

Love, Lulu

Hokkaido polievka

· Reading Time: 1 minute

HOKKAIDO POLIEVKA

 

Hokkaido tekvica. Stavím sa, že väčšina ju pozná. Sýto oranžová tekvica, ktorá sa pečie alebo sa z nej robia rôzne omáčky alebo polievky. Táto sýto oranžová farba nám hovorí o tom, že obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho obsahuje množstvo vitamínov A, draslík, luteín a zeaxaín, ktoré sú dobré na naše oči. Vápnik, fosfor, železo, horčík a vláknina sú zasa dobré pre naše trávenie. Hokkaido taktiež znižuje krvný tlak a je vhodná pre diabetikov.

 

 

Ingrediencie:

1 hokkaido tekvica

0,5l vody

Lúpané tekvicové jadierka

Tekvicový olej

Čierne korenie a soľ (na dochutenie)

 

Príprava:

Do hrnca dáme vodu, ktorú privedieme do varu. Zatiaľ tekvicu poriadne umyjeme a rozkrojíme na polovicu. Jadierka vydlabeme a vyhodíme. Tieto 2 polovice nakrájame na menšie kúsky, ktoré potom dáme do hrnca s vodou. Tekvicu vo vode varíme približne hodinu, kým nezmäkne. Potom pomocou ponorného mixéra rozmixujeme tekvicu s vodou, kým nevznikne krémová forma polievky a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec si túto úžasnú polievku dochutíme s čiernym korením, soľou, opraženými tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom.

 

Love, Lulu

Myšlienky a vibrácie

· Reading Time: 3 minutes

Zákon príťažlivosti

Je vesmír nekonečný? Inteligentný? Prečo majú vesmírne telesá, hviezdy a planéty vlastné obežné dráhy? A, čo vieme o zakrivení času a o čiernych dierach?

 

Poďme sa na to pozrieť očami kvantových fyzikov. Kvantová fyzika nám vraví, že všetko je tvorené z nejakých energií – vibrácií. Počítač, na ktorom toto práve čítate je vlastne nejaká vibrácia.

The 5th dimension is depicted in a 4 dimensional tesseract visualised  in a 3 dimensional perspective, show in 2 dimensional screen and emphasizes how 1 concept transcends them all…

Pozrime sa  na silu myšlienky. Myšlienka je tiež nejakou formou vibrácie, ktorá má svoju určitú energiu či už kladnú alebo zápornú, tú jej udávame my sami. Stalo sa vám niekedy, že vaša nálada bola dlhodobo mizerná, zlá a zrazu sa Vám začal život rúcať pred očami? Určite ste sa s tým stretli. Deje sa to v podstate, preto, pretože vaše frekvencie sú naladené nízko, veľmi nízko a vaše myšlienky sú na tom rovnako nízko, tým pádom si nemôžete k sebe priťahovať pozitívne veci. Samozrejme, že tento stav má aj opačný efekt a funguje to tak, keď sme šťastní a všetko nám vychádza podľa predstáv. Láska má frekvenciu 150 Hz. Určite ste už boli zamilovaný a cítili ste sa nadpriemerne úžasne, neprekonateľne, celý deň ste mali úsmev na tvári, však? Presne to sú tie vysoké a dobré vibrácie, ktoré by sme podľa mňa v živote mali vyhľadávať a držať sa ich.

Love is the one thing we ´re capable of perceiving that transcends dimensions of time and space. – INTERSTELLAR

Viete o tom, že aj vesmír a Zem majú svoje frekvencie vibrácií? Vesmír vibruje na frekvencii 432 Hz. Zem sa pomaly, ale isto údajne previbruváva vyššie, preto môžeme vidieť, teda aspoň ja to vidím, že niektorí moji známi sa začali pomaly, ale isto duchovne prebúdzať a vlastne aj ja sama som si uvedomila, že som vystúpila z toho celého „matrixového“ diania a posunula som sa vyššie. Takisto z týchto dôvodov môžeme pozorovať, že sa vo svete deje čoraz viac a viac prírodných katastrof. Vesmír nám tým chce niečo povedať, ale to či si to ľudstvo uvedomí nevie nikto z nás. Určitá časť populácie určite áno a tá časť ľudstva bude dúfajme ťahať vibrácie vyššie.

 

zdroj: Pinterest.com

Love, Lulu

DIY škrabadlo

· Reading Time: 1 minute

Dlho som doma nemala škrabadlo pre mačky a moje mačky sa mi začali škrabať o moje dva veľké stoly, ktoré mám v izbe a o koberec. Napadlo mi, preto, že im škrabadlo vyrobím. Najprv sa mi to zdalo byť ako super ľahký a rýchly nápad, ale popravde, pomáhala mi s tým sestra a hlavne jej priateľ David, ktorý škrabadlo skonštruoval.

 

Na škrábadlo som použila:

  • štvorcovú dosku z dreva
  • pevnú pásku
  • 2 valce od cereálií
  • kúsok drevenej laty
  • vyplňovaciu penu
  • ružový sprej
  • silné lepidlo (Duvilax)
  • lano z konopného vlákna

 

Najprv David nasprejoval drevenú dosku na ružovo a potom do stredu navŕtal kúsok drevenej laty. Následne spojil dva valce s páskou a primontoval ich na latu. Do valcov spravil dierky kadiaľ dnu dal vyplňovaciu penu, aby bolo škrabadlo pevné. Keď pena zaschla, tak som so sestrou na povrch naniesla lepidlo a začali sme valce obmotávať konopným lanom. Škrabadlo som nechala schnúť jeden celý deň.

1 2 3 4 5 6