Avokádovo – bazálkové pesto

 

Avokádo sa považuje za jednu z najzdravších surovín na svete. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a K. Taktiež obsahuje aj minerály ako vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor a sodík. Avokádom denne prijmeme 14% dennej odporúčanej dávky draslíka. Chráni nás pred srdcovocievnymi ochoreniami, rakovinou a spomaľuje starnutie.

 

Ingrediencie na zelené pesto:

2 avokáda

2 veľké hrste rukoly 50g (ja dávam celé balenie čo je cca 100 – 150g a vôbec to nevadí)

1 veľkú hrsť čerstvej bazalky 30g

3 strúčiky cesnaku alebo hrsť listov medvedieho cesnaku

4PL vody

4PL olivového oleja

Šťavu z ½ citrona alebo 1PL umeoctu

 

Postup:

Všetky tieto ingrediencie spolu dobre rozmixujeme na vysokých otáčkach kým nevznikne zelené pesto.

 

 

Ingrediencie:

250g cestovín (podľa uváženia, kľudne sa môže použiť aj viac cestovín a na druhu nezáleží)

Upečené kúsky kuracieho mäsa alebo ryby (nezáleží na tom aká ryba)

Upečená zelenina (cuketa, hrášok, brokolica)

 

Postup:

Uvaríme cestoviny, mäso a zeleninu a všetko spolu zmiešame. Môžeme k tomu pridať aj opražené para orechy alebo píniové orechy. Cestoviny podávame spolu s pestom a môžu sa dochutiť kľudne aj so sušenými rajčinami.

 

Love, Lulu