Avokádové raňajky

INGREDIENCIE:

  • Pečivo
  • Avokádo
  • Sušené rajčiny
  • 1 strúčik cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie

 

PRÍPRAVA:

Avokádo rozkrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a porežeme ho na kocky, aby sa ľahšie vybralo zo šupky. Dáme ho do misky, do ktorej pridáme aj sušené rajčiny, roztlačený strúčik cesnaku a trochu olivového oleja. Nakoniec túto pomazánku dochutíme soľou a čiernym korením a poriadne spolu pomiešame.

Continue Reading

HOMEMADE Burger

INGREDIENCIE:

  • Pečivo, vhodné na burger (ja som použila celozrnné žemle)
  • Kúsky bravčového/hovädzieho/hydinového mäsa (ja som mala hydinu)
  • Zelenina (reďkovka, cibuľa, ľadový šalát, rajčiny)
  • Dressing (BBQ, Dressing na burgre)

 

PRÍPRAVA:

Kúsky mäsa najprv jednoducho upečieme a necháme si ich na neskôr. Do trúby si zatiaľ dáme na cca 5 minút rozkrojené pečivo, aby bolo chrumkavé.  Po vybratí pečiva z trúby si  na dolnú časť pečiva dáme dressing (podľa ľubovoľného výberu), upečené mäso alebo malé kúsky mäsa a na to dáme pokrájanú zeleninu. Môžeme ju použiť buď čerstvú alebo mierne podusenú na panvici. Navrch položíme vrchnú časť pečiva a do stredu zapichneme špajdľu, aby burger držal pokope.

 

Continue Reading

Tuna pasta

Ingrediencie:

  • Cestoviny
  • Tuniak v olivovom oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Vetvička čerstvého rozmarínu
  • Čierne korenie a soľ

 

Postup:

Ako prvé som dala variť cestoviny, kedže to vždy najdlhšie trvá. Nakrájala som si cesnak, ktorý som dala orestovať na panvicu s trochou olivového oleja. Približne po 3 – 5 minútach som k cesnaku pridala rozmarín. Medzi tým sa mi cestoviny uvarili, tak som ich scedila a k cesnaku s rozmarínom som pridala tuňiaka. Chvíľu som ho nechala povariť a následne som k tomu pridala cestoviny, ktoré som ešte dochutila čiernym korením a soľou.

Rýchly, ľahký obed/večera, ktorý zasýti a je chutný

 

Love, Lulu

Continue Reading

Zelené pesto na cestoviny

Avokádovo – bazálkové pesto

 

Avokádo sa považuje za jednu z najzdravších surovín na svete. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a K. Taktiež obsahuje aj minerály ako vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor a sodík. Avokádom denne prijmeme 14% dennej odporúčanej dávky draslíka. Chráni nás pred srdcovocievnymi ochoreniami, rakovinou a spomaľuje starnutie.

 

Ingrediencie na zelené pesto:

2 avokáda

2 veľké hrste rukoly 50g (ja dávam celé balenie čo je cca 100 – 150g a vôbec to nevadí)

1 veľkú hrsť čerstvej bazalky 30g

3 strúčiky cesnaku alebo hrsť listov medvedieho cesnaku

4PL vody

4PL olivového oleja

Šťavu z ½ citrona alebo 1PL umeoctu

 

Postup:

Všetky tieto ingrediencie spolu dobre rozmixujeme na vysokých otáčkach kým nevznikne zelené pesto.

 

 

Ingrediencie:

250g cestovín (podľa uváženia, kľudne sa môže použiť aj viac cestovín a na druhu nezáleží)

Upečené kúsky kuracieho mäsa alebo ryby (nezáleží na tom aká ryba)

Upečená zelenina (cuketa, hrášok, brokolica)

 

Postup:

Uvaríme cestoviny, mäso a zeleninu a všetko spolu zmiešame. Môžeme k tomu pridať aj opražené para orechy alebo píniové orechy. Cestoviny podávame spolu s pestom a môžu sa dochutiť kľudne aj so sušenými rajčinami.

 

Love, Lulu

Continue Reading

Hokkaido polievka

HOKKAIDO POLIEVKA

 

Hokkaido tekvica. Stavím sa, že väčšina ju pozná. Sýto oranžová tekvica, ktorá sa pečie alebo sa z nej robia rôzne omáčky alebo polievky. Táto sýto oranžová farba nám hovorí o tom, že obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho obsahuje množstvo vitamínov A, draslík, luteín a zeaxaín, ktoré sú dobré na naše oči. Vápnik, fosfor, železo, horčík a vláknina sú zasa dobré pre naše trávenie. Hokkaido taktiež znižuje krvný tlak a je vhodná pre diabetikov.

 

 

Ingrediencie:

1 hokkaido tekvica

0,5l vody

Lúpané tekvicové jadierka

Tekvicový olej

Čierne korenie a soľ (na dochutenie)

 

Príprava:

Do hrnca dáme vodu, ktorú privedieme do varu. Zatiaľ tekvicu poriadne umyjeme a rozkrojíme na polovicu. Jadierka vydlabeme a vyhodíme. Tieto 2 polovice nakrájame na menšie kúsky, ktoré potom dáme do hrnca s vodou. Tekvicu vo vode varíme približne hodinu, kým nezmäkne. Potom pomocou ponorného mixéra rozmixujeme tekvicu s vodou, kým nevznikne krémová forma polievky a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec si túto úžasnú polievku dochutíme s čiernym korením, soľou, opraženými tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom.

 

Love, Lulu

Continue Reading